Nimi: Amu (ent. Anna-Maria) Urhonen

Syntynyt: Tampereella 19.9.1980

Koti: Tampereen Tampellassa

Perhe: puoliso ja kaksi alle kouluikäistä lasta, kaksi kissaa

Koulutus: teologian maisteri (pääaineena kirkkohistoria), lisäksi sosiaalipolitiikan, yleisen historian, oikeustieteen ja kehitysmaatutkimuksen opintoja, parhaillaan opiskelee seksuaalineuvojaksi

Luottamustoimia tällä hetkellä: Tampereen kaupungin varavaltuutettu, osaamis- ja elinkeinolautakunnan jäsen, terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnan ja sen jaoston varajäsen, Kynnys ry:n puheenjohtaja, Vihreiden vaivaisten puheenjohtaja, Abilis-säätiön hallituksen jäsen, Vammaisten henkilöiden oikeuksien neuvottelukunnan jäsen, yhdenvertaisuusvaltuutetun neuvottelukunnan jäsen

Aiempia luottamustoimia: Valtakunnallisen vammaisneuvoston varapuheenjohtaja (2016), Vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja (2010-11), Tamyn edustajiston jäsen (2008-11), Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNOn puheenjohtaja (2007), Tampereen vihreiden puheenjohtaja (2005)

Työkokemus: Tampereen kaupungin vs. vammais- ja esteettömyysasiamies (2013), SAMOKin opiskeluterveydenhuollon asiantuntija (2008-10), Kynnyksen nuorisosihteeri (2003-07), Kynnyksen vs. aluesihteeri (2002). Mukana Koneen säätiön rahoittamassa syksyllä alkavassa hankkeessa Vammaisuuden vaiettu historia – identiteetti, osallisuus ja yhteiskunta.

Julkaisut: vammaispoliittinen pamfletti Kompastuksia (Into-kustannus 2011), Tytöstä naiseksi julkaisussa Uskalla olla, uskalla puhua (THL 2013), Onko vammaisilla oikeus saada hedelmöityshoitoja sekä Onko vammaisuus riittävä syy aborttiin? Entä sukupuoli? julkaisussa Kahdeksan kysymystä tasa-arvosta ja seksuaalisuudesta (Väestöliitto 2012), Vammaisuus ja seksuaalisuus, kaksi tabua julkaisussa Ilman esteitä – Vammaisten seksuaalioikeudet ja kehitys (Väestöliitto 2011)

Tunnustukset: Vuoden Lyyti (2013), Vuoden valopilkku (2013), Tampereen kaupungin hopeinen ansiomerkki (2013)

Harrastukset: kaunokirjallisuus, kielten opiskelu, luova kirjoittaminen